Line dancehistoria

Varmt välkommen hit! På denna bloggen kan du förvänta dig att läsa om line dancehistoria, om vart i närområdet du kan åka för att dansa och vi kommer även dela med oss av koreografi på olika danser. Låter detta bra så hoppas vi att du vill stanna kvar och läsa vidare!


Vi by linedancer heter vi och är en ideell förening som håller till i området kring Borås. Vi anordnar danskvällar, danskurser och andra tillställningar för att skapa gemenskap och glädje bland invånarna i kommunen. Dansare från andra kommuner är givetvis också välkomna till våra evenemang.
I föreningens styrelse är vi runt tio personer – ordförande, vice ordförande, kassör, kommunikatör, eventansvariga, dansledare osv. Ett riktigt härligt gäng! Line dance är en dansform som kommer från USA och fick sitt genomslag på 70-talet. Dansen innbär att man, precis som det låter, dansar på en linje. I början var det främst till countrymusik man dansade men nu för tiden finns det alla möjliga varianter av musikstilar och enligt wikipedia finns det runt 60 000 olika dansstilar inom line dance. Är inte det häftigt?
I helgen som var hade vi vad vi brukar kalla för dansafton. Då bjuder vi in ett lokalt band som får spela och alla som vill dansa är varmt välkomna. Vi tar ett litet inträde på 50 kr för föreningens skull och det finns alltid lite snacks och korv att köpa på plats. I vanliga fall så brukar vi vara i vår egen danslokal, en bygdegård som vi delar med den lokala bygdegårdföreningen, men i förra veckan gick vi över till ett nytt elavtal och då ballade värmepumpen ur, så det är rena rama istiden i bygdegården. Därför fick vi i lördags ha vår dansafton i skolans gymnastiksal, vilket fungerade precis lika bra!

Detta är det fina med att ha god kontakt med lokalinvånare och kommunen, att det är lätt att lösa problem för alla är måna om att hjälpas åt. Så tack vare gott samarbete blev det ännu en lyckad dansafton och vi på Vi by linedancer är både tacksamma och glada!


Nu lider det mot jul och vi vill passa på att önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vi
återkommer med datum om danskurser för 2020.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *